မြန်မာမုန့်ပဲသရေစာများ
(Myanmar Snacks)
◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼◼
၁။ ကန်စွန်းဥပြုတ် boiled sweet patato
(ဘွိုင်(လ်ခ်)ဆွိပတေးတိုး)
၂။ ကြက်သွန်ကြော် Onion fritter
(အွန်နီယန်ဖရစ်)
၃။ ကတွတ်ယို Kaduk jam
(ကတွတ်(ခ်)ဂျန်(မ်))
၄။ ကျောက်ဖရုံယို Marrow candy
(မားရိုးကဲန်းဒီ)
၅။ ကျောက်ကျော Gelatine (ဂျဲလက်တင်း)
၆။ကြံ Sugar came (ရှူးဂါးကိန်း)
၇။ ကြံသကာ Brown slab-sugar
(ဘရောင်စလက်(ဘ်)ရူးဝါး)
၈။ ကတ်ကျေးကိုက် Cut purse
(ကပ်(ထ်)ပါး(စ်))
၉။ ကော်ပြန့်လိပ်ကြော် Fried pan-roles
(ဖရိုက်(ဒ်)ပဲင်ရိုး(လ်စ်))
၁၀။ ကောက်ညှင်းပေါင်း Steamed glutinous
rice (စတင်း(မ်ဒ်)ဂလူတင်းနပ်(စ်)ရိုက်(စ်))
၁၁။ ကောက်ညှင်းကျည်တောက်
Sticky rice cooked in a green
bamboo tube
၁၂။ ကြာဇံ vermicelli (ဗန်မီဆဲလီး)
၁၃။ ခရမ်းချဉ်သီးယို Tomato jam
(တိုမက်တိုးချဲ့(မ်)
၁၄။ ငါးမုန့်ကြော် Fried dried fish cake
(ဖရိုက်(ဒ်)ဒရိုက်(ခ်)ဖစ်(ရှ်)ကိတ်)
၁၅။ ငှက်ပျောပေါင်း Steamed banana
(စတင်း(မ်ဒ်)ဘနားနား)
၁၆။ ငှက်ပျောသီးဆနွင်းမကင်း Banana pudding
(ဘနားနားပတ်ဒင်း(ဂ်))
၁၇။ ငှက်ပျောသီးကြော် Banana fry
(ဘနားနားဖရိုင်း)
၁၈။ ငှက်သိုက်မုန့် Candy floss
(ကင်ဒီဖလော့(စ်))
၁၉။ စမူဆာ
Fried stuffed pastry
(ဖရိုက်(ခ်)စတပ်ဖ်ဒ်)ပတ်(စ်)တီး)
၂၀။ ဆီးယို plum jan
(ပလန်း(မ်)ဂျဲန်(မ်))
၂၁။တို့ဟူး Bean cake
(ဘင်း(န်)ကိတ်(ခ်))
၂၂။တို့ဟူးခြောက်ကြော် Fried dried bean
cake (ဖရိုက်(ဒ်)ဒရိုက်(ဒ်)
ဘင်းကိတ်(ခ်))
၂၃။ ထန်းမြစ်ဖုတ် Palm root roasted
(ပန်းရု(ထ်)ရို့(စ်)တက်(ဒ်))
၂၄။ထမင်းခြောက်ကြော် Fried dried rice
(ဖရိုက်(ဒ်)ဒရိုက်(ဒ်)ရိုက်(စ်)
၂၅။ ထန်းလျှက် jagggery (ဂျက်ဂရီး)
၂၆။ ထောပတ်ဘိန်းမုန့်Butter pancake
(ဘတ်တာပင်းကိတ်)
၂၇။ ဒူးရင်းယို Durian jam
(ဒူးရီးယံဂျဲန်(မ်))
၂၈။ နှမ်းပျစ်ပေါ့ Sesame brittle
(ဆက်(စ်)မီးဘရစ်တဲ(လ်))
၂၉။ နာနတ်ယို
Pineapple jam
(ပိုင်းအက်ပဲ(လ်)ဂျဲန်(မ်)
၃၀။ နန်းကြီး
Thick noodle
(သစ်(ခ်)နူးခဲ(လ်))
၃၁။နို့ဆီ Solidified milk/
condensed milk
(ဆောလစ်ဒီဇိုင်း(ဒ်)မီ(လ်ခ်)/
ကွန်ဒမ့်(စ်ဇ်)မီ(လ်ခ်)
၃၂။ဒိန်ချဉ် yogurd (ယိုဂ(ဒ်))
၃၃။နို့အေး cold milk
(ကိုး(လ်ဒ်)မိ(လ်ခ်))
၃၄။ နို့အေးချောင်း Ice lollipop
(အိုက်(စ်)လိုလီပေါ့(ပ်))
၃၅။နံပြား၊ nanroty (နန်းရော.တီး)
၃၆။ပဲကြော် Bean fry (ဘင်း(န်))ဖရိုင်း)
၃၇။ ပေါင်မုန့်ယိုသုတ် Bread with jam
(ဘရက်(ဒ်)ဝတ်(သ်)ဂျဲန်(မ်))
၃၈။ ပူတင်း Pudding (ပတ်ဒင်း(ဂ်))
၃၉။ ပေါက်စီ
Chinese dumpling
(ချိုင်းနိ(စ်)ဒမ်းပလင်း(ဂ်))
၄၀။ ပဲပြုတ်နံပြား Nanroty and boiled
pea (နန်းရုတီး အန်ဒ်
ဘွိုင်း(လ်ခ်)ပီး)
၄၁။ပေါင်မုန့်ကြက်ဥကြော် Fried bread and
egg (ဖရိုက်(ဒ်)ဘရက်(ဒ်)
အဲင်(ဒ်)အက်(ဂ်))
၄၂။ ဘရာကြော် Bayagyaw (ဘရာတော်)
၄၃။ ဘူးသီးကြော် Fritter-gourd
(ဖရစ်တာဂေါ့(ဒ်))
၄၄။ဘိန်းမုန့် Pancake (ပဲင်းကိတ်(ခ်))
၄၅။ မြေပဲယို Groundnut brittle
(ဂရောင်းနပ်(ဒ်)ဘရစ်တဲ(လ်))
၄၆။ မြေပဲလိပ် Groundnut role
(ဂရောင်းနပ်ရိုး(လ်))
၄၇။ မုန့်ကြာစေ့ Small rice dough ball
with jaggery liquid
(စမော(လ်)ရိုက်က်(စ်)ဒေါ့(ဖ်)
ဘော(လ်) ဝတ်(သ်)ဂျက်ဂရီး
လစ်ကွစ်(ဒ်))
၄၈။ မုန့်ဖတ်ထုပ် streamed wrapped
puffed dough (စထရင်း
(မ်ဒ်)ရပ်(ဒ်)ပတ်ဖ်ဒ်ဒေါ့(ဖ်)
၄၉။ မုန့်ဆီကြော် Fried sweet pancake
(ဖရိုက်(ဒ်)ဆွိ(လ်)ပင်းကိတ်(ခ်))
၅၀။ မုန့်ကြွပ် Crispy cake
(ခရစ်(စ်)ပီကိတ်(ခ်)
၅၁။ မုန့်စိမ်းပေါင်း streamed rice cake
(စထရင်း(ဒ်)ရိုက်(စ်)အိတ်(ခ်))
၅၂။ မုန့်စလင်းတောင်းမုန့်ကြာခွက်
Crisp edged pancake
(ခရစ်(စ်ပ်)အက်(ပင်းကိတ်(ခ်))
၅၃။ မုန့်ကြွပ် Rusk (ရပ်(စ်ခ်))
၅၄။ မုန့်ဟင်းခါး Thin rice-noodle with
gravy (သင်းရိုက်(စ်)န္ဒဲ(လ်)
ဝတ်(သ်) ဂရဗီ)
၅၅။ မုန့်တီ Rice noodle
(ရိုက်(စ်)နူဒဲ(လ်))
၅၆။ မုန့်လင်မယား Coupled dough cake
(ကော့ပဲ(လ်ဒ်)ဒေါ့(ဖ်)ကိတ်(ခ်)
၅၇။ မုန့်လက်ကောက် Ring dough (ရင်း(ဂ်)ဒေါ့(ဖ်)
၅၈။ မုန့်လေပွေ Crisp pancake
(ခရစ်(စ်ပ်)ပဲင်းကိတ်(ခ်))
၅၉။ မလိုင်လုံး Cream ball
(ခရင်း(မ်)ဘော(လ်))
၆၀။ မုန့်ပျားသလက် Honey comb griddle
cake (ဟန်းနီးကုန့်(ဘ်)
ဂရစ်ခဲ(လ်)ကိတ်(ခ်))
၆၁။ မုန့်ဦးနှောက် Rice pudding with
coconut cream (ရိုက်(စ်)
ပတ်ဒင်း(ဂ်)ဝတ်(သ်))
(ကိုကိုးနပ်(စ်) ခရင်မ်)
၆၂။ မုန့်ဆန်း ၊ Glutinous rice flakes
ဂလူတီးနပ်စ် ရိုက်(စ်)ဖလိတ်(ခ်စ်)
၆၃။ ရှောက်ယို Lemon jam (လီမွန်းဂျဲန်(မ်)
၆၄။သာကူ Sago (စာဂိုး)
၆၅။ အာလူးကြော် Potatofry (ပတေးတိုးဖရိုင်း)
၆၆။ အကြော်စုံ Fritters (ဖရစ်တား(စ်))
၆၇။ အုန်းနို့ခေါက်ဆွဲ Noodle served with
coconut milk (နူဒဲ(လ်)
ဆော့(ဗ်ဒ်) ဝတ်(သ်)ကိုကိုး
နပ်(ထ်)မိ(လ်ခ်)
၆၈။ အီကြာကွေး Deep twin-role
(3(ပ်)တွမ်းရိုး(လ်))
၆၉။အုန်းနို့ကျောက်ကျော Coconut milk jelly
(ကိုကိုးနပ်(ထ်) မိ(လ်ခ်)ဂျဲလီ)
ဦးတင်ထွန်း BA
#ဘာသာပြန်